Technológia

Modern világunk fő problémája a régen épített házak illetve lakások, panellakások több pici helyiségből álló folyosós rendszerű kialakítása ami a mai modern ember élettér érzését leszűkíti. A szűk, bezárt, nyomott terek nem adnak lehetőséget egy szabadabb légtér kialakításában.

Ezért segítséget nyújt Önnek Cégünk és a gyémánt technológia!

Panlellakásokban jelenti a legnagyobb gondot a falak eltávolítása a kertes házakkal ellentétben, hiszen a panel 100%-ban beton falakkból áll! Ezeknek a falaknak az eltávolítása kizárólag speciális betonvágó gépekkel illetve tárcsákkal kivitelezhető. Betonvágó gépeink vizes vágás mellett, rezgés és minimalizált por keletkezésével tudják Önnek a legtökéletesebben eltávolítani betonfalait, illetve bővíteni, új nyílást kialakítani azon az Ön otthonában!

Gépeink betonvágás illetve falvágás során a keletkező port a vizes technológia segítségével köti meg, ezért 95%-ban pormentes. A felhasznált vízet ipari elszívó segítségével 100%-ban eltávolítjuk.

Panelfalak paraméterei és tartószerepük:

-válaszfal 3cm-8cm, tartószerepet nem képvisel, ezért engedély és statikai vélemény nélkül eltávolítható részlegesen és teljes egészében is

-horonytartó fal 10cm-12,5cm, részben tartó szerepet tölt be, kerület szabályozásától függően statikai engedély köteles, amely elbírálja, hogy mekkora rész távolítható el a betonfalból

-főfal 15cm- , minden esetben statikai engedély köteles, csak a statikai vélemény után bontható illetve vágható, általában vaskeret megerősítés szükséges. 2017.01.01-től a jogszabályváltozásoknak köszönhetően nem engedély köteles, Önkormányzati bejelentés nem szükséges. Ide vonatkozó jogszabály: 312/2012.(XI.8.)1/1.

A betonfúrást gyémánt szegmensű koronával vizes eljárással (a por megkötése miatt) végezzük.

Betonfúrás speciális kimondott vasaltbeton homlokzat, födém számára állványos fúrógéppel történik, ami a beton áttörését végzi 10mm-től 700mm-ig.

Betonfúrás lehetőségei:

-szellőzők
-vízvezetékek
-gépészeti furatok
-légtechnika számára.

A panelházak lakásaiban kimondottan nagy rutinnal rendelkezünk, munkáink nagy %-a ott történik, nem túlzással szakembereinket panelspecialistának is hívhatjuk!

Az elmúlt évek alatt ipari munkáink is megsokszorozódtak, köszönhető a nagy területet kielégítő gépparkunknak, ami a födémvágás, aljzatvágás, betonfalvágást elégíti ki, akár 50cm-ig.